Inkomensbeheer

Wanneer inkomensbeheer en wanneer budgetbeheer?

Heb je schulden of achterstallige betalingen, dan kom je in aanmerking voor inkomensbeheer maar zijn er geen schulden en vind je het gewoon prettig dat de financiële administratie voor je word gedaan, dan kan je bij ons in budgetbeheer.

Merkt u ook weleens dat u keuzes moet maken bij het betalen van uw vaste lasten? “
Moet ik eerst mijn nota voor energie betalen of toch eerst de huur? “,  of kiest u voor het gemak om uw vaste lasten te laten betalen door iemand anders? Dan kan Inkomensbeheer iets voor u zijn.

Wanneer u goed begrijpt dat de rekeningen betaald moeten worden, maar u vergeet regelmatig te betalen, of u betaalt teveel andere rekeningen waardoor te weinig geld overblijft voor uw vaste lasten, dan kan inkomensbeheer een prima oplossing zijn.
Er kan voor inkomensbeheer gekozen worden als u (tijdelijk) financiële problemen heeft of wanneer u juist financiële problemen of schulden wilt voorkomen. Door het inzetten van inkomensbeheer komt er rust in uw financiële situatie en kunnen (nieuwe) schulden worden voorkomen.

Na aanmelding wordt met u een gratis en vrijblijvend intakegesprek gehouden, waarin uw financiële situatie wordt besproken en hoe wij u kunnen helpen bij het beheren van uw financiën.

Als u kiest voor inkomensbeheer geeft u het beheer over uw inkomsten en uitgaven uit handen. MT beheert uw geld en zorgt er voor dat uw vaste lasten betaald worden. Uw inkomen wordt op een aparte bankrekening gestort waar vanaf wij de vaste lasten kunnen betalen. Met een login van ons bewindvoerdersprogramma en een login van de bank heeft u zelf inzage in alle betalingen die door ons worden verricht.

Er is ook de mogelijkheid om maandelijks uw bankafschriften thuis te ontvangen zodat u zelf ook inzicht kunt blijven behouden in uw financiële situatie. Wij onderscheiden ons van andere financiële bureaus, omdat wij ons richten op de mens en ons beleid duidelijk en transparant is. Alle zaken die wij doen, zijn controleerbaar.

Indien u belangstelling heeft voor een vrijblijvend gesprek kunt u dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@mtbewindvoering.nl of te appen naar 06 252 445 45.